Kinderopvang

Voor de voor- en naschoolse kinderopvang werkt onze school samen met PARDOES

In Pardoes vangen we kinderen  tussen 2,5 en 12 jaar op voor en na de school, op woensdagnamiddag, op schoolvrije dagen en tijdens de schoolvakanties. De opvanglokalen zijn kindvriendelijk ingericht en nodigen uit tot spelen en ontdekken. We werken met  verschillende leeftijdsgroepen met elk een vast team kindbegeleid(st)ers. Sandra Garzon is de teamverantwoordelijke.

Wil je gebruik maken van de diensten van Pardoes dan moet je je inschrijven.  Hiervoor maak je best telefonisch (089380234 keuzemenu 1-2) een afspraak.  Je krijgt een rondleiding en een infogesprek over de opvangvoorwaarden en de werking van Pardoes.  

De inschrijving is definitief na ondertekening van de inschrijvingsfiche en nadat alle nodige documenten zijn afgeleverd.

We raden ouders steeds aan om voor de eerste opvangdag even met hun kinderen langs te komen in Pardoes, zodat ze kunnen kennismaken met de begeleidsters, de andere kinderen en de ruimte van de opvang. 

Hoewel in principe alle kinderen terecht kunnen in Pardoes,  hebben we een samenwerkingsovereenkomst met de Bladwijzer, de St-Jozefschool, 't Schoolke, Driehoeven en Stippe Stap. Deze kinderen hebben dan ook voorrang.   Verder vraagt Kind en Gezin ons voorrang te  geven aan:

  • alleenstaande ouders;
  • ouders met een zeer laag inkomen die moeten werken of een opleiding volgen. De grens van dit inkomen wordt jaarlijks door Kind en Gezin vastgelegd;
  • ouders met een zeer laag inkomen voor wie opvang belangrijk is voor maatschappelijke participatie;
  • ouders die opvang buitenhuis nodig hebben omwille van sociaal pedagogische redenen.

Om te voorkomen dat ouders hun kinderen in verschillende opvanginitiatieven moeten ophalen geven we ook voorrang aan ouders die nog een kindje hebben dat opgevangen wordt in Pardijntje.

Pardoes organiseert ook flexibele opvang. Dit is opvang van maandag tot  en met vrijdag van 18 tot 20 uur en op zaterdag van 8 tot 18 uur. Wil je hiervan gebruik maken dan moet je je kindje hiervoor apart inschrijven. Dit kan gebeuren tijdens de inschrijving voor de dagopvang of later.

Je vindt meer info over die organisatie door HIER te klikken.

 

INFOBROCHURE VAN PARDOTJE