Brusselklassen

De leerlingen van het zesde leerjaar verbleven op 17 en 18 oktober 2019 in Brussel voor de Brusselklassen. Een bijzonder leerrijke tweedaagse waarbij ze onze hoofdstad beter leerden kennen maar waarbij ze ook tal van nieuwe ervaringen opdeden. Ze reisden met de trein van Genk naar Brussel. Voor bijna alle kinderen was het de eerste keer dat ze met de trein reisden. Een hele belevenis. Eens in Brussel aangekomen, stapten ze over op de metro richting de Heysel. Ook dat was voor hen de allereerste keer. De zoektocht naar het juiste metrostation, de zoektocht naar de juiste plaats om af te stappen, de grote drukte op de metro, de snelle start van een metro waardoor het zich niet goed en stevig vasthouden meteen werd afgestraft... Een hele rijke ervaring.
De eerste uitstap was die in Mini Europa waar de kinderen aan de hand van een vragenboekje op verkenning gingen in het park en zo de grote Europese gebouwen en monumenten leerden kennen. Daarna ging het richting VRT waar ze een rondleiding kregen door een gids die hen vertelde over hoe programma's gemaakt worden, hen een kijkje liet nemen in de ketnet-studie en de studio van extra-time, hen meenam naar de plaats waar de decors worden gebouwd en tot slot de kinderen naar de radiostudio's bracht waar ze een live programma konden meemaken. 
Dan terug richting atomium waar ze het avondeten nuttigden en nadien de nacht doorbrachten in de kinderbol. Een unieke belevenis. Eer ze onder de wol (eigenlijk in hun slaapzak) kropen, konden ze nog genieten van een mooie film in de na bijgelegen Kinepolis. Even dreigde het mis te lopen toen de gekozen 'Franse' komische film niet ondertiteld bleek te zijn. Maar Juf Hanne loste dit vakkundig op. Niet door er zelf titels onder te plaatsen, maar door er in zeven haasten voor te zorgen dat de kinderen als nog naar een andere film konden: Malificent. Waarbij meester Freddy blijkbaar vooral oog had voor Angelina Jolie. 
De tweede dag begon met een rondleiding in het atomium om daarna richting Vlaams Parlement te reizen. De leerlingen kregen daar ongetwijfeld meer zicht over hoe politiek in zijn werk gaan. Daarna volgde een leerwandeling doorheen Brussel waarbij nogal wat belangrijke punten in de stad werden aangedaan en toegelicht: het parlement, het Warande park, het koninklijk paleis, het justitiepaleis, de marollen, de stripmuren, de kunstberg, Jeanneke Pis en Manneke Pis, de grote markt... de wandeling werd onderbroken om de innerlijke mens te verstreken. Eerst met een (uiteraard) Brusselse wafel, nadien met lekkere frietjes in frituur Pappy. Eens half zeven was het tijd om via een dansje op de grote markt afscheid te nemen van Brussel en terug op de trein richting Genk te stappen. 
Het waren voor de kinderen zonder twijfel twee onvergetelijke dagen waarop ze ontzettend veel hebben geleerd en heel wat ervaringen rijker zijn geworden. 
Ook een welgemeende dank u wel aan mevrouw directeur die samen met Magda (de mama van juf Hanne) voor het transport van de bagage zorgden waardoor de kinderen heel wat gesleur werd bespaard.
We hebben geprobeerd de foto's van deze Brusselklassen te bundelen. Je vindt ze terug door HIER TE KLIKKEN