Brusselklassen

Voor de allereerste keer organiseerde onze school onder leiding van Juf Hanne een tweedaagse naar Brussel voor de leerlingen van het zesde leerjaar: Brusselklassen. Ze maakten kennis met onze hoofdstad en het werd een bijzonder leerrijke tweedaagse. Omdat het de eerste keer was, werd een een beetje een testcase. Bedoeling was om in het athomium te overnachten. Omdat men daarvoor lang op voorhand moet reserveren, lukte dit niet meer voor dit jaar. Misschien een beetje jammer voor de jongens en meisjes van dit zesde leerjaar. Maar aan hun overnachting in een jeugdherberg midden in het hartje Brussel, vlak bij het Centraal Station, zullen ze ongetwijfeld leuke herinneringen overhouden en nog lang navertellen. Ook meester Freddy trouwens die als begeleider mee was. Hij werd 'per ongeluk' buiten gesloten op zijn eigen kamer, waardoor hij een jongenskamer mocht delen.
Op die twee dagen hebben de kinderen heel wat geleerd. Voor sommigen was het de eerste keer dat ze met de trein op stap gingen. Een bezoek aan ondermeer de VRT, het Vlaams Parlement en mini Europa, Brussel doorkruisen met metro en tram was ronduit fantastisch. Ook de leerwandeling van toch om en bij de 10km doorheen Brussel waarbij ondermeer De Marollen, de Grote Markt, het Justiepaleis, Manneke en Jeanneke Pis, het Koninklijk Paleis, het stadhuis, de kunstberg, de koninklijk biblioheek, ... werden aangedaan. 
Het werd een bijzonder leerrijke tweedaagse, met op de slotdag ook even nog wat spanning toen bleek dat de 'gele hesjes' een onverwachte optocht hadden gepland met heel wat politiebedrijvigheid als gevolg.